Tannimplantat

Hvorfor tannimplantat?

Tannimplantat stående på stift illustrasjon.Et tannimplantat er en moderne erstatning for tenner som har falt ut av naturlige eller unaturlige årsaker. Man skal ikke gå mange år tilbake i tid før implantat var en dyr affære, men på grunn av utvikling av fremskritt innen produksjon – er dette nå en erstatning som kan konkurrere mot andre løsninger i pris.

Tannimplantatet er en mer naturlig tannerstatning enn de øvrige alternativene, f.eks. hel/delprotese (gebiss) eller tannbro. Årsaken til dette er at tannimplantat festes på samme sted som en vanlig tann – nemlig i kjeven. Dette gjør at den nye tannen vil føles naturlig, samtidig som den også vil vare mye lenger.

Prosessen for å få implantat

Implantatbehandling foregår over fire steg:

  1. Undersøkelse og planlegging, eventuelt trekking av tann som skal erstattes etterfulgt (ved trekking må kjeven få tid til å hele før prosessen fortsettes)
  2. Kirurgisk inngrep, hvor tannimplantatet settes inn (rotfeste av titan hvor tannprotese/tannbro eller tannkrone påsettes)
  3. 2-3 måneder etter tannimplantat (skrue av titan) er satt, festes så en tannkrone til denne
  4. Man bør påregne noen oppfølginger til tannlege i etterkant for å kontrollere at alt sitter som det skal.

Eventuell tanntrekking og kirurgisk inngrep for å sette inn titanskrue foregår med lokalbedøvelse. Om du har tannlegeskrekk finnes det også alternativer til lokalbedøvelse.

Nyhet!

Usynlig tannregulering. 

Få rette tenner og et flott smil uten tradisjonel regulering, ta kontakt for mer informasjon.

Bestill time

14 + 11 =