Tannfylling

Med lokalbedøvelse vil man ikke oppleve noe ubehag i forbindelse med tannfylling.Tannfylling ved hull i tenner

Hos Bogstadveien Tannlege kan du få utført tannfylling. Vi utfører denne behandlingen både preventivt før hull bryter gjennom emaljen, eller etter hull i tenner har oppstått. Som tannlegevakt kan vi utføre akuttbehandlinger døgnet rundt.

Hva er tannfylling?

Fyllingens rolle er å forhindre ytterligere skade på tannen, og å gi tannen tilbake sin naturlige form og funksjon etter at kariesangrep som har ført til hull – er fjernet.

Vi benytter ikke amalgamfyllinger hos Bogstadveien Tannlege, men man kan velge mellom flere andre typer fyllinger:

  • Komposittfyllinger
  • Glassionomer
  • Porselensfyllinger

Fylling bør ta hensyn til allergier, størrelsen på hull som har blitt fylt og beliggenhet i munnen. Pris kan også være medvirkende faktor for hvilken fylling som benyttes.

Hvordan er prosessen rundt tannfylling?

Når du kommer til oss for behandling av hull i tenner enten før eller etter at hull har brutt ut, så vil vi først utføre en røntgenundersøkelse for å avdekke omfanget av skaden. Om kariesutbruddet har nådd frem til nerveroten vil rotfylling måtte utføres.

Behandlingen starter ved at vi setter lokalbedøvelse (for pasienter med tannlegeskrekk har vi andre alternativer), for så å bore/slipe vekk infisert område av tann. Til slutt legges fylling som tilpasses tannens originale form.

Nyhet!

Usynlig tannregulering. 

Få rette tenner og et flott smil uten tradisjonel regulering, ta kontakt for mer informasjon.

Bestill time

6 + 11 =