Skallfasett

Påsetting av skallfasettEn skallfasett er et tynt skall som er laget av keramiske materialer eller kompositter, som fremstilles for hver tann slik at den passer perfekt. Skallfasetter er blitt en veldig vanlig kosmetisk løsning for tennene som er synlig når man smiler.

Man bør ikke få satt på skallfasetter fra en ukyndig person. Disse limes fast i tenner med et sterkt lim som slites ned i samme takt som vanlige tenner, og det er derfor særdeles viktig at overflatene er klargjort godt. Om det forekommer bakterier mellom fasett og vanlig tann kan dette fort utvikle seg til større problemer.

Skallfasett er en naturlig del av kosmetisk tannpleie

Skallfasetter brukes primært som kosmetisk tannpleie, og primært for tenner som er godt synlig når man smiler. For personer som røyker eller snuser vil det ofte også forekomme gulning på tennene som kan sette seg godt i emaljen. I slike tilfeller vil tannbleking ofte behøve flere omganger, som kan slite mer på emaljen enn anbefalt.

Skallfasetter er vanlig å bruke dersom man:

  • Har misfarge på tennene og ønsker en raskere forbedring enn tannbleking fra for eksempel røyking eller snusing
  • Ønsker å fylle mellomrom mellom tenner
  • Vil fjerne ujevnheter fra f.eks. gnissing av tenner
  • Vil dekke over synlige fyllinger
  • Eller har sprekker i tennene som tannbleking ikke kan utbedre

Det blir mer og mer vanlig å få satt på skallfasetter for å få frem et flott smil! 

Om du ønsker å rette opp på dine tenner, eller har spørsmål – kan vi kontaktes på 21 08 01 49 eller ved å benytte skjemaet under for å booke en tannlegekonsultasjon.

Nyhet!

Usynlig tannregulering. 

Få rette tenner og et flott smil uten tradisjonel regulering, ta kontakt for mer informasjon.

Bestill time

10 + 3 =